Peste cu legume la cuptor

de Ela68 in Pastrav, 4 Oct 2012 | 12664 vizualizari

 

O reteta foarte simplu de preparat, foarte gustoasa si foarte sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 3-4 buc pastrav sau macrou
  • 2 cepe , una rosie, una alba
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 lamaie
  • 2 cartofi medii
  • 3-4 rosii
  • 2-3 foi de dafin
  • ardei iute sau chilli fulgi
  • piper Szechuan ( sau piper negru )
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu legume la cuptor:

Se tapeteza o tava cu ulei, se aseaza ceapa alba  taiata rondele, cartofii si morcovii. Eu am gresit punand cartofii deasupra pestelui si s-au facut mai greu, dar data viitoare asa voi proceda, pun mai intai cartofii. Dam cu sare. Peste cartofi asezam bucatile de peste si cea de-a doua ceapa taiata rondele

Punem si lamaia taiata felii.

Apoi ardeiul gras, piperul, fulgii de chilli sau ardeiul iute tocat marunt, foile de dafin, rosiile taiate cubulete. Adaugam sare si 3-4 linguri de ulei.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa 30 minute la foc mediu spre iute, dupa care scoatem folia si mai lasam cateva minute, verificand daca morcovii si cartofii s-au patruns. Sosul format are un gust exceptional.

TIPS-URI

1

cel mai gustos iese cu macrou sau pastrav

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pește în apă nebună